Een geïntegreerd systeem voor een ziekenhuisbed waarmee het bed inclusief patiënt zonder moeite verplaatst kan worden, het klinkt ideaal, maar is dit in de praktijk net zo ideaal?

Vaak genoeg passen de zogenaamde “bedmovers” niet in de lift, passen ze niet op alle typen bedden, zijn ze niet geschikt voor maneuvreren in een kamer, nemen veel opslagruimte in en zijn ze ook nog eens duur in aanschaf. Kortom, het is de hoogste tijd dat een alternatief wordt geboden op de huidige varianten; een simpele, moderne bedmover die aan de (nieuwe) ARBO doelstellingen voldoen. Om dit te ontwikkelen heeft CRUC de eerste stap gezet met een MIT-subsidie aanvraag.

De ervaring leert, de huidige bedmovers zijn aan innovatie toe. Nieuwe ontwikkelingen op dit gebied bereiken wel de markt, zo bestaan er onderhand bedden met een ingebouwd aandrijfmechanisme, maar de extra investering weegt niet op tegen de voordelen.

Door de nadelen van de huidige bedmovers zijn er vaak óf te weinig aanwezig in zorginstellingen óf zijn onnodig belastend voor de zorgverleners door het onprettige gebruik. Om deze last te verlagen is het nodig een nieuwe handzame bedmover te ontwikkelen, tegen een lage prijs. CRUC maakt zich hard voor deze innovatie en heeft een eerste stap richting realisatie gemaakt door een MIT subsidie aan te vragen. Wordt vervolgd.